Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на кръгчета, които се посоляват обилно и се отцеждат за 30 минути под наклон от горчивия сок. Изплакнете го добре и го подсушете. Загрейте олио за пържене. Объркайте брашното с малко нишесте и чесън на прах, овалвайте всеки патладжан в сместа и ги изпържете равномерно.
През това време запържете скълцания пресен чесън за кратко в тиган със зехтин. Добавете почистените, обелени и пасирани домати. Трябва да врат, докато течността се редуцира и сосът се сгъсти. Накрая се овкусява със сол, черен пипер, прясно скълцан магданоз и риган.
Подредете изпържените патладжани в чинии. Полейте ги с доматения сос и разпределете парченца нарязано филе от пушена сьомга. Поръсете всичко със скълцан магданоз и поднесете патладжанена салата.