Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с лук и бадеми

Пъстърва с лук и бадеми

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Пъстърва с лук и бадеми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4

Необходими продукти

  • пъстърва - 3 - 4 броя (по 1 за порция)
  • лук - 3 - 4 глави червен
  • лимони - 2 броя
  • бадеми - 100 г
  • магданоз
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената и измита пъстърва поръсете отвсякъде със сол и двата вида пипер.

В коремната кухина на всяка риба сложете нарязан на полумесеци червен лук, резенчета лимон, магданоз и филирани бадеми. Ако нямате филирани може да използвате нарязани обикновени.

На дъното на подмазнена тава подредете кръгове лик и отгоре сложете пъстървите. Полейте със зехтин, виното, завийте с алуминиево фолио и пъхнете да се пекат за около 30 минути в умерено загряна фурна.

Последните 5 минути махнете фолиото и запечете до лек и приятен загар.

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: