Начин на приготвяне
Изчистете пъстървата, подсушете я, оваляйте я леко в брашно, изпържете я в малко зехтин, поръсете я със сол и черен пипер и я оставете да се охлади.
Нарежете лука ситно, сложете го в дълбок съд с 5 с.л. зехтин, сол, оцета, карамфилчетата и малко вода, прибавете черен пипер и задушете всичко под капак на умерен огън за около 15 мин.
Махнете капака и оставете още 30 мин. на слаб огън, като лукът трябва добре да омекне.
В съда, в който ще се сервирате, насипете лука, обелете кожичките на рибата и подредете парчетата върху него.
Сложете ястието в хладилника за 12 часа, като го покриете отгоре с фолио, след което го сервирайте, украсено с лимона, нарязан на тънки резенчета.