Начин на приготвяне
Нарежете свинския дроб на парчета и заедно с пилешките дробчета ги сложете да се задушават заедно със скълцания чесън в маслото. Добавете сол и черен пипер, и долейте Марсалата.
Оставете да се задушава за още 5-6 минути - докато стане готов. Прибавете след това галетата, добре объркайте и снемете от огъня.
Пасирайте дроба и добавете яйцата и жълтъците, магданоза и пармезана. Щом се получи еднородна смес, я сипете в продълговата подмазнена форма за печене.
Загладете отгоре и сложете фолио. Поставете формата на водна баня и сложете да се пече в слаба фурна за около 40 минути или малко повече.
Поднесете домашния френски пастет топъл или охладен върху препечени филийки.
Коментари