Панна Котта

IlariaIlaria
Новак
59762531
Панна Котта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8 бр.
"Гарнирайте при поднасяне Панна Коттата със сладко по избор, пресни или захаросани плодове"

Необходими продукти

  • желатин - 10 г
  • сметана - 600 мл течна сладкарска
  • захар - 50 г пудра
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • ром - 1 с.л.
  • плодове - от сладко, захаросани или пресни, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина във вода, за да набъбне.

Разтопете го на водна баня и оставете леко да се охлади, като през това време сложете сметаната да се загрява заедно със захарта и рома.

Щом кипне, снемете от огъня и добавете ванилията и желатина.

Добре разбъркайте и разсипете крема в малки чашки. Сложете ги в хладилника за няколко часа.

Преди сервиране потопете формичките за съвсем кратко в гореща вода и ги обръщайте върху чинийки.

Гарнирайте Панна Коттата със сладко по избор, пресни или захаросани плодове.

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dara
Dara

за да сме точни,според това как се произнася от итал. / би трябвало дори да е :панна котта :-)
22.07.2013 19:14
........
........
Панакота........не Панн Котта....от къде го измислихте....
21.07.2013 23:30