Сандвичи с поширани яйца

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
25/07/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 124
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • хляб - 2 броя филии от франзела
  • яйца - 2 броя
  • извара - 2 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • шунка - 2 - 4 листа Пражка
  • сол
  • червен пипер - няколко щипки
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете под силен ъгъл 2 филии от франзела. Разбъркайте изварата и майонезата добре и намажете хляба.

Кипнете вода в съд на котлона и добавете щипка-две сол и капки оцет. Намалете котлона и пуснете яйцата едно след друго да се пошират. Оформяйте все още меките белтъци така, че да не се разперят прекалено около жълтъка. Сварените поширани яйца извадете и отцедете.

Върху намазаните филии сложете парче шунка, отгоре по 1 яйце и поръсете с малко сол, червен пипер и малко настърган кашкавал. По желание може да ги полеете с по лъжица разтопено масло.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар