Фалафели със сусам

Fat BertaFat Berta
Джедай
329
317
50
815
22/07/2012
Приготвяне85 мин.
Готвене25 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 645
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сух тиган на слаб котлон и запечете за кратко зърната кимион и кориандър. докато си пуснат аромата.

Сипете ги в хаванче и щом изстинат, ги счукайте. Отделно пасирайте отцедения нахут на гладко пюре и добавете към него зелените подправки, смлените кориандър и кимион, ситно скълцаните чесън и лук, както и сол и черен пипер.

Разбъркайте хубаво и добавете брашното, содата и яйцето, докато се получи хомогенна смес. С помощта на супена лъжица гребвайте от сместа и оформяйте топчета, малко по-големи от орех, които съвсем леко се приплесват.

Овалвайте ги в сусам и ги подреждайте в тава. Оставете за 1 час в хладилника (или 1 нощ), след което, за да се стегнат.

Загрейте мазнина за пържене с дълбочина около 5 см и изпържете фалафелите със сусам равномерно от двете страни. Отцеждайте готовите фалафели върху кухненска хартия.

Поднесете Фалафели със сусам с гарнитура по желание и млечен сос.

Ръчно изработена керамична чиния 18 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 18 см
5.34 лв.
Виж ››

За ценителите на хубавата керамика - разкошна ръчно изработена керамична чиния, подходяща и за подарък. Заложете на българското!

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар