Начин на приготвяне
Загрейте сух тиган на слаб котлон и запечете за кратко зърната кимион и кориандър. докато си пуснат аромата.
Сипете ги в хаванче и щом изстинат, ги счукайте. Отделно пасирайте отцедения нахут на гладко пюре и добавете към него зелените подправки, смлените кориандър и кимион, ситно скълцаните чесън и лук, както и сол и черен пипер.
Разбъркайте хубаво и добавете брашното, содата и яйцето, докато се получи хомогенна смес. С помощта на супена лъжица гребвайте от сместа и оформяйте топчета, малко по-големи от орех, които съвсем леко се приплесват.
Овалвайте ги в сусам и ги подреждайте в тава. Оставете за 1 час в хладилника (или 1 нощ), след което, за да се стегнат.
Загрейте мазнина за пържене с дълбочина около 5 см и изпържете фалафелите със сусам равномерно от двете страни. Отцеждайте готовите фалафели върху кухненска хартия.
Поднесете Фалафели със сусам с гарнитура по желание и млечен сос.