Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос за скара с кетчуп

Сос за скара с кетчуп

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Сос за скара с кетчуп1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • вода - 100 мл
  • масло - 50 г
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • лимони - 1 дебело парче (с кората)
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го смесете с оцета, водата, горчицата, захарта, черния пипер и щипка сол.

Прибавете лимона и сложете сместа на котлона да кипне. Варете на тих огън около 20-тина минути. След това го свалете от огъня и махнете лимона. Прибавете маслото и бъркайте до разтопяването му.

Прибавете соса Уорчестър и кетчупа, разбъркайте добре и сложете соса да поври малко. След това го съхранявайте на топло. Този сос е изключително подходящ за свинско месо на скара.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: