Гювече с телешка кайма

19/07/2012
"Слагате прясна телешка кайма, сметана и кашкавал - останалото печката ще го свърши сама "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 058
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете телешката кайма с подправки на вкус, яйцето, обеления и настърган картоф, доматения сок и 2 с.л. олио.

Сместа се прехвърля в подмазнено гювече и се заглажда. Слага се капакът на гювечето и се слага да се пече за около 1 час и 10-15 минути или до готовност.

Накрая се поръсва с малко настърган кашкавал, размесен с 1-2 с.л. сметана и се запича до приятен загар.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар