Гювече с телешка кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
19/07/2012
"Слагате прясна телешка кайма, сметана и кашкавал - останалото печката ще го свърши сама "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 198
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете телешката кайма с подправки на вкус, яйцето, обеления и настърган картоф, доматения сок и 2 с.л. олио.

Сместа се прехвърля в подмазнено гювече и се заглажда. Слага се капакът на гювечето и се слага да се пече за около 1 час и 10-15 минути или до готовност.

Накрая се поръсва с малко настърган кашкавал, размесен с 1-2 с.л. сметана и се запича до приятен загар.

Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
Приготвяй си тази рецепта в:
Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
4.69 лв.
Виж ››

В глинено гювече с капак се приготвят най-вкусните ястия от Българската кухня, затова не се колебайте да си поръчате едно.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар