Омлет с лук и праз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
598
2k
31
2k
Омлет с лук и праз
09/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви15 мин.
Общо25 мин.
Порции1

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава кромид, малка
  • праз - 1/2 стрък, бялата част
  • яйца - 3 - 4 броя
  • извара - 2 с.л.
  • сметана - 1 с.л. заквасена
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на кръгчета и разделете отделните шайби. Заедно със скълцания праз ги запържете в сгорещена мазнина в тефлонов тиган.

Щом се карамелизират, отгоре залейте с предварително разбитите яйца, сметана и извара, вкусени със сол, черен пипер и къри по желание.

Сложете капак на тигана и след като омлетът стегне, с помощта на капка или чиния, го обърнете. Поднесете омлета с лук и праз с гарнитура салата.

Рейтинг

5 0
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: