ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Маринована скумрия на фурна

Маринована скумрия на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
353564502k
Маринована скумрия на фурна
09/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • скумрия - 8 неголеми скумрии
  • бяло вино - 350 мл
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 брой
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 брой
  • бахар - 5 зърна
  • магданоз
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте скумриите, почистете ги, отново ги изплакнете и ги подсушете. Наредете ги една до друга в правоъгълна тава.

В съд на котлона смесете виното, оцета и водата и ги оставете да се варят за 15 минути заедно с почистените и нарязани на кръг­чета лук и морков, чесъна, дафиновия лист, бахара, ситно нарязаните магданоз и мащерка, че­рен пипер и сол на вкус.

Сварената марината оставете да изстине добре, прецедете я и залейте върху скумриите. Покрийте с алуминиево фолио тавата и сложете да се пече в незагряна фурна, която трябва да се загрее постепенно.

Щом рибата заври, след 2-3 минути се вади от фурната. Оставете маринованата скумрия на фурна да изстине напълно в тавата с маринатата и я поднесете охладена.

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: