Малинов мус

09/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Най-романтичният и ароматен пролетен десерт. А ако нямате търпение, може да го приготвите и със замразени малини "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции7-8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 426
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете малините със захарта и заедно с виното ги сложете в съд на котлона да заврат. Щом поврат и омекнат, снемете и пасирайте.

Прецедете сместа през метално сито и към още горещия сироп разтворете набъбналия предварително желатин. Бъркайте, докато се разтвори и сложете в купа с ледена вода, за да изстине, като отново бъркате.

Към изстиналата малинова смес разбъркайте заквасената сметана, докато кремът се хомогенизира. Накрая добавете разбитата течна сметана.

Така приготвения малинов мус разсипете в десертни чашки или купички и сложете за няколко часа в хладилник, за да се стегне. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар