Малинов мус

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Малинов мус2 / 2
09/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7-8 бр.
"Най-романтичният и ароматен пролетен десерт. А ако нямате търпение, може да го приготвите и със замразени малини"

Необходими Продукти

  • малини - 400 г пресни или замразени
  • сметана - 300 г заквасена
  • сметана - 200 мл течна, неподсладена)
  • червено вино - 100 мл
  • захар - 100 г пудра
  • желатин - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете малините със захарта и заедно с виното ги сложете в съд на котлона да заврат. Щом поврат и омекнат, снемете и пасирайте.

Прецедете сместа през метално сито и към още горещия сироп разтворете набъбналия предварително желатин. Бъркайте, докато се разтвори и сложете в купа с ледена вода, за да изстине, като отново бъркате.

Към изстиналата малинова смес разбъркайте заквасената сметана, докато кремът се хомогенизира. Накрая добавете разбитата течна сметана.

Така приготвения малинов мус разсипете в десертни чашки или купички и сложете за няколко часа в хладилник, за да се стегне.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: