Начин на приготвяне
Сложете на дъното на намазнен глинен гювеч няколко дебели листа кисело зеле.
Телешкото, свинското и пилешкото нарежете на хапки. Разпределете ги в три отделни купи. Във всеки съд разпределете нарязания на полумесеци лук на равни части.
Пилешкото овкусете със сол, черен, червен пипер, малко чубрица, 2 с.л. олио и добре объркайте.
Телешкото овкусете с черен пипер и червен пипер, без сол, 2 с.л. олио и пак добре объркайте, за да се овкуси. Свинското месо също се овкусява с черен и червен пипер, кимион, сол, 1 с.л. олио и се обърква.
3-те вида месо се слагат в хладилника за 30 минути до 1 час, за да се овкусят. През това време нарежете наденицата на хапки, бекона - на филийки и гъбите на ситно.
Във всеки разстелен зелев лист (по-голям) сложете по няколко хапки от всеки вид месо, като слагате и резенчета лук, малко от гъбите, малко от наденицата.
Завиват се едри сарми стегнато и се редят в гювеча. Помежду им се слагат филийки бекон. Сложете в гювеча дафиновия лист, залейте с виното, още малко олио и вода, толкова, че да покрие половината от сармите.
Похлупете гювеча и пъхнете да се пече на 200 градуса за около час. Намалете фурната на 150 градуса и оставете сармите на Майстора да се пекат за още 4 часа. Получават се около 10 големи сарми.