Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сармите на Майстора

Сармите на Майстора

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Сармите на Майстора1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.
Порции
10 бр.

Необходими продукти

  • кисело зеле - около 20 листа
  • телешко месо - около 500 г без кост
  • свинско месо - около 500 г без кост
  • пилешко месо - 500 г пържоли от бут
  • наденица - около 500 г сурова
  • бекон - 150 г
  • гъби - около 200 г
  • лук - 3 - 4 глави
  • олио
  • червено вино - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - на вкус,
  • дафинов лист - 1, по желание
  • чубрица
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на дъното на намазнен глинен гювеч няколко дебели листа кисело зеле.

Телешкото, свинското и пилешкото нарежете на хапки. Разпределете ги в три отделни купи. Във всеки съд разпределете нарязания на полумесеци лук на равни части.

Пилешкото овкусете със сол, черен, червен пипер, малко чубрица, 2 с.л. олио и добре объркайте.

Телешкото овкусете с черен пипер и червен пипер, без сол, 2 с.л. олио и пак добре объркайте, за да се овкуси. Свинското месо също се овкусява с черен и червен пипер, кимион, сол, 1 с.л. олио и се обърква.

3-те вида месо се слагат в хладилника за 30 минути до 1 час, за да се овкусят. През това време нарежете наденицата на хапки, бекона - на филийки и гъбите на ситно.

Във всеки разстелен зелев лист (по-голям) сложете по няколко хапки от всеки вид месо, като слагате и резенчета лук, малко от гъбите, малко от наденицата.

Завиват се едри сарми стегнато и се редят в гювеча. Помежду им се слагат филийки бекон. Сложете в гювеча дафиновия лист, залейте с виното, още малко олио и вода, толкова, че да покрие половината от сармите.

Похлупете гювеча и пъхнете да се пече на 200 градуса за около час. Намалете фурната на 150 градуса и оставете сармите на Майстора да се пекат за още 4 часа. Получават се около 10 големи сарми.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: