Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени картофи»Печен картоф с шунка и кашкавал

Печен картоф с шунка и кашкавал

Печен картоф с шунка и кашкавал
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Нашето неустоимо предложение за Вас днес е печен картоф с шунка и кашкавал. Изпробвали ли сте преди тази рецепта?"

Необходими продукти

  • картофи - 6 бр. с тънки кори
  • сол - на вкус
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се избират да са с тънка кора. Във всеки картоф се правят разрези през пет милиметра, без да се разрязват до долу.

В купичка се разтопява маслото. Към него се прибавят сол и чесън на прах. Маслото се разбърква и с помощта на четка се намазват картофите отгоре и в разрезите. Пълнените картофи се пекат фурна на 200 градуса около 45 минути.

След това се изваждат и в порезите се слагат резенчета шуна и кашкавал. Връщат се във фурната и се запичат за още 5-6 минути.

Сервират се топли. Към всеки печен картоф с шунка и кашкавал може да сервирате и свеж сос за зеленчуци.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: