Начин на приготвяне
Нарежете на ситно шунката, настържете половината кашкавал, смесете ги в купа и добавете 2 с.л. сметана.
Бялата част на праза нарежете на парчета с дължина 10 см, сварете ги в подсолена вода за 10 мин. и ги охладете.
Всяко парче разрежете по дължина, извадете сърцевината му, накълцайте я на ситно, прибавете я в купата при шунката и кашкавала, разбъркайте и с получената смес напълнете парчетата праз.
Поставете във форма за печене, намазана със сметана, напълнените парчета праз, залейте ги с останалата сметана, поръсете със сол и черен пипер и ги сложете във фурната, предварително загрята на 180 градуса.
След 10 мин. извадете формата от фурната, разпределете върху праза останалите кашкавал, нарязан на тънки плочки, върнете ястието във фурната за още няколко минути и го поднесете го горещо.