Палачинков пай с тиквички

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
14/07/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 293
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата за палачинките и добавете всички останали продукти. Доливайте мляко, колкото да се получи плътност на гъста боза. Оставете тестото да почива.

През това време изчистете тиквичките, нарежете ги задушете до пълно омекване с малко сол, но без вода, под капак. След това претрийте тиквичките през цедка или ги пасирайте. Объркайте ги с яйцето, лъжичка масло, черен пипер и малко сол при нужда.

Изпържете палачинките. Започнете да редувате в подмазнена форма палачинка, част от плънката с тиквички и така до край. Накрая набодете палачинковия пай с остър нож на много места до долу.

Залейте с разбитите яйца с прясното мляко. Пъхнете палачинковия пай с тиквички да се пече в силно загряна фурна до готовност. По желание към края поръсете с едро настърган кашкавал и запечете до разтопяването му.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар