Палачинков пай с тиквички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
14/07/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 311
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата за палачинките и добавете всички останали продукти. Доливайте мляко, колкото да се получи плътност на гъста боза. Оставете тестото да почива.

През това време изчистете тиквичките, нарежете ги задушете до пълно омекване с малко сол, но без вода, под капак. След това претрийте тиквичките през цедка или ги пасирайте. Объркайте ги с яйцето, лъжичка масло, черен пипер и малко сол при нужда.

Изпържете палачинките. Започнете да редувате в подмазнена форма палачинка, част от плънката с тиквички и така до край. Накрая набодете палачинковия пай с остър нож на много места до долу.

Залейте с разбитите яйца с прясното мляко. Пъхнете палачинковия пай с тиквички да се пече в силно загряна фурна до готовност. По желание към края поръсете с едро настърган кашкавал и запечете до разтопяването му.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар