ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашни хамбургери

Домашни хамбургери

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k324k
Домашни хамбургери1 / 2
11/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4 бр.
"Не отказвайте на семейството и децата да ги почерпите с домашни хамбургери, ние ще ви научим как се правят"

Необходими Продукти

  • хляб - 4 питки
  • кайма - 800 г смес или телешка
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 брой
  • сирене - 4 листа чедър
  • маруля - 3 листа
  • домати - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • за соса
  • майонеза
  • кисело мляко - обезмаслено
  • магданоз
  • сибирски лук
  • кетчуп
  • горчица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със сол, черен пипер и яйцето, като по желание може да добавите и други подправки на вкус.

От каймата оформете с влажни ръце и изпечете 4 кръгли и плоски кюфтета, като ги подредите в подмазнена тава. Първоначално сложете фолио, а накрая запечете без.

Разбийте равни количества майонеза и обезмаслено кисело мляко с малко скълцан магданоз и сибирски лук. С този сос намажете разполовените питки.

Сложете по едно кюфте, разпределете листче маруля, резени домати и тънки шайби лук. Поднесете домашните хамбургери с кетчуп и горчица.

Рейтинг

4.7
56
43
30
20
10
Дай твоята оценка: