Начин на приготвяне
Начукайте добре телешкото и нарежете на тънки жулиени. Овкусете ги добре с черен пипер и кимион. Загрейте малко мазнина и сложете месото да се запържи равномерно.
След това прехвърлете телешкото в йенска тава с капак.
В същата мазнина задушете скълцания зелен и кромид лук, а след като омекне добавете сито нарязания чесън, гъбите и разбъркайте. Намачкайте добре доматите или ги пасирайте.
При лука и гъбите добавете черен и около 1 с.л. червен пипер, като веднага след това добавите и доматите. Посолете на вкус, добавете кимиона и залейте месото в йенската тава.
Сложете капака и пъхнете да се пече в предварително загрята фурна на 250 градуса за около 1 час и 30 минути.
Коментари
Поздравления за идеята!