Парена туршия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
552
417
Парена туршия
08/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
"Хрупкава парена туршия, която всяка домакиня ще сложи с гордост на трапезата си!"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 кг. червени
  • сол - едра 600 г
  • оцет - 3 л.
  • олио - 250 г
  • дафинови листа - 15 г
  • бахар - 15 гр.
  • черен пипер - 15 г
  • мед - 2 с.л.
  • хрян - 4 корена
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и дръжките им се отрязват.

Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото.

Чушките се пускат във врящата марината, като остават там 1 – 2 мин. , докато променят цвета си към оранжев. Оставят се да изстинат.

Нареждат с е в буркани, като се слага малко парче хрян. Заливат се със студена саламура.

Варят се 5 мин.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: