Бисквити с шоколадови парченца и ядки

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
571
10
1k
27/06/2012
"Всяка диета трябва да започва и свършва с ароматни бисквити с шоколадови парченца, всяка!"
Приготвяне25 мин.
Готвене12 мин.
Общо37 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 361
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 240 г за сладкиши + 240 г за хляб
  • сода - 1 и 1/4 ч.л. за хляб
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л. фина морска
  • масло - 250 г размекнато
  • захар - 250 г кафява + 200 г бяла захар
  • яйца - 2 броя
  • ванилия - 2 ч.л. ванилов екстракт
  • шоколад - 1 ч.ч. шоколадов чипс или натрошен шоколад
  • ядки - 1/2 ч.ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с двата вида захар до получаване на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко.

Следва ванилията, и пресятото предварително брашно със содата, бакпулвера и солта.

Разбийте на ниска скорост с миксера до хомогенизиране на сместа. Накрая разбъркайте с натрошения шоколад или шоколадов чипс и ядките.

Разбъркайте и покрийте съда с прозрачно домакинско фолио. Оригиналната рецепта изисква да оставите за 24 часа в хладилник, но само няколко също са достатъчни.

След това загрейте фурната на 170 градуса. С помощта на лъжица за сладолед гребвайте от сместа и оформяйте бисквитите в тава, застлана с хартия за печен.

Сложете ги да се изпекат в загряна на 170 градуса фурна за около 10-12 минути - докато хванат лек загар по краищата.

Готовите бисквити с шоколадови парченца и ядки оставете да изстинат върху решетка. Тези бисквити са отлична компания за кафе или мляко с какао.

Изваждат се и се оставят да изстинат върху решетка. Поднасят се леко топли с чаша мляко или кафе.

Рейтинг

5 0
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар