Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло с двата вида захар до получаване на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко.
Следва ванилията, и пресятото предварително брашно със содата, бакпулвера и солта.
Разбийте на ниска скорост с миксера до хомогенизиране на сместа. Накрая разбъркайте с натрошения шоколад или шоколадов чипс и ядките.
Разбъркайте и покрийте съда с прозрачно домакинско фолио. Оригиналната рецепта изисква да оставите за 24 часа в хладилник, но само няколко също са достатъчни.
След това загрейте фурната на 170 градуса. С помощта на лъжица за сладолед гребвайте от сместа и оформяйте бисквитите в тава, застлана с хартия за печен.
Сложете ги да се изпекат в загряна на 170 градуса фурна за около 10-12 минути - докато хванат лек загар по краищата.
Готовите бисквити с шоколадови парченца и ядки оставете да изстинат върху решетка. Тези бисквити са отлична компания за кафе или мляко с какао.
Изваждат се и се оставят да изстинат върху решетка. Поднасят се леко топли с чаша мляко или кафе.