Начин на приготвяне
Сложете водата с маслото да кипне, като добавите и лимонтузуто и солта. Сипете брашното наведнъж и бъркайте енергично с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Оставете го да поизстине и започнете да добавяте едно по едно яйцата, като разбърквате хубаво след всяко.
Сгорещете около 300 мл мазнина в дълбок и широк тиган. Направо в сгорещеното олио шприцовайте тулумбите с желаната от вас дължина. Изпържете тулумбите до приятен кафяв цвят и ги вадете. Оставете ги да се охладят.
За сиропа сложете водата и захарта да кипнат, бъркайте и добавете лимонтузуто. Щом сиропът поври 1-2 минути, снемете от котлона и ароматизирайте с ванилията. Оставете го да изстине леко.
Подреждайте ред тулумби в тава, заливайте със сиропа и при нужда направете още редове. Оставете ги да престоят няколко часа, за да поемат от сиропа хубаво.
Коментари