Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Червена леща по индийски

Червена леща по индийски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Червена леща по индийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"С всяка една лъжица тази червена леща по индийски ще ви харесва все повече и повече"

Необходими продукти

  • червена леща - 250 г
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • кориандър - 2 ч.л. смлян
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • мазнина - 2 - 3 с.л. растителна
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кокосово мляко - 125 мл
  • черен пипер
  • домати - 400 г белени от консерва
  • кимион - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лещата в тенджера с врящия зеленчуков бульон. Добавете куркумата, намалете силата на огъня и похлупете съда, варете около 15 минути.

Нарежете лука и чесъна и ги запържете в загрятата мазнина до омекване.

Сипете кориандъра и кимиона, пържете още 2-3 минутки. Прибавете и ситно нарязаните домати, пържете още 10-тина минути, след което сипете сместа в лещата.

Посолете на вкус и варете до сгъстяване. Добавете млякото, поръсете с черен пипер и след 2-3 минути махнете от котлона.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: