Начин на приготвяне
Започнете да разбивате 4 белтъка, докато се сгъстят и постепенно добавете 250 г пудра захар. Загладете сместа в намаслена форма и сложете на 150 г да се суши във фурната за около 1 час. По този начин направете и втория блат.
Разбийте жълтъците с млякото и кристалната захар и варете на водна баня и докато сместа е гореща, добавете смлените орехи.
Оставете крема да се охлади до стайна температура, а през това време разбийте мекото масло на крем. След това съединете двете смеси - трябва да са с еднаква температура, за да се получи кремът.
Вземете първи блат, намажете с 1/2 от крема и 1/2 от сметаната. Сложете втория блат и намажете с останалите крем и сметана. Направете украса с орехи по ваш избор.
Оставете бялата торта да изстине в хладилника поне няколко часа, преди да поднесете.