Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете и нарежете джинджифила, сложете го в кухненския робот.
Измийте кориандъра, отделете няколко стръка за украса, а другите добавете към джинджифила.
Измийте лайма, единия оставете за украса. Настържете кората на другия, изстискайте сок и ги добавете към останалите продукти заедно с маслото, солта и двата вида пипер. Пасирайте.
Оформете получената смес на руло, увийте го във фолио и поставете във фризера. Намазнете тава с олио и наредете филетата сьомга. Намажете ги с останалото олио, овкусете със сол и запечете за 8-10 минути.
Извадете маслото от фризера и го нарежете на дебели филийки. Сложете рибата в 4 чинии, сложете резен масло върху всяка и украсете с резени лайм и кориандър.