Ezine.bg»Рецепти»Риба»Сьомга с ароматно масло

Сьомга с ароматно масло

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Сьомга с ароматно масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сьомга - 4 филета (всяко по 175 г)
  • лайм - 2 бр.
  • кориандър - 12 стръка
  • джинджифил - 1 парче пресен корен
  • масло - 125 г
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете и нарежете джинджифила, сложете го в кухненския робот.

Измийте кориандъра, отделете няколко стръка за украса, а другите добавете към джинджифила.

Измийте лайма, единия оставете за украса. Настържете кората на другия, изстискайте сок и ги добавете към останалите продукти заедно с маслото, солта и двата вида пипер. Пасирайте.

Оформете получената смес на руло, увийте го във фолио и поставете във фризера. Намазнете тава с олио и наредете филетата сьомга. Намажете ги с останалото олио, овкусете със сол и запечете за 8-10 минути.

Извадете маслото от фризера и го нарежете на дебели филийки. Сложете рибата в 4 чинии, сложете резен масло върху всяка и украсете с резени лайм и кориандър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: