Начин на приготвяне
Загрейте грила на най-високата температура. За приготвянето на дресинга обелете и нарежете на ситно зеления лук и го прехвърлете в малка купа. Измийте и нарежете копъра, добавете го към зеления лук.
Прибавете също така оцета, ореховото олио, сол и пипер. Намажете тавичката на грила с половината олио и наредете в нея рибата с кожата надолу. Поръсете ги със сол и пипер. Запечете рибата от едната страна за 5-8 минути.
Междувременно загрейте остатъка от растително масло в тиган и запържете орехи, но разбърквайте непрекъснато, защото не бива да загарят. Отцедете ги върху кухненска хартия и ги нарежете.
Измийте и подсушете зеленолистните зеленчуци и ги разпределете в 4 чинии. Отгоре сложете по 1 филе пъстърва. Разбъркайте дресинга и залейте рибата с него, поръсете с орехите и поднесете веднага.