Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Зеленчуци, печени на жар с дресинг от риган

Зеленчуци, печени на жар с дресинг от риган

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Зеленчуци, печени на жар с дресинг от риган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. жълта
  • лук - 1 бр. червен
  • картофи - 1 бр. сладък
  • патладжани - 2 бр. бейби
  • тиквички - 2 бр.
  • артишок - 280 г консервирани
  • маслини - 90 г черни
  • цикория - 1 бр.
  • За дресинга с риган
  • зехтин - 60 мл
  • оцет - 2 с.л. винен
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • риган - 1 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разрежете чушките а четвъртини, почистете ги и ги нарежете на дебели лентички или парчета. След това ги изпечете на грил или барбекю, докато станат кафеви и меки.

На същия грил изпечете лука, картофа, патладжана, тиквичката и артишока. През това време може да приготвите и дресинга, като за целта смесите продуктите в буркан и добре го разклатите.

Накрая, смесвате всички зеленчуци в голям съд заедно с дресинга, разбърквате добре и подправяте на вкус.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: