Начин на приготвяне
Картофът се сварява. Полската салата се почиства и измива. Листата се разпределят в 4 чинии. Беконът се обелва от кожата и се нарязва на парченца. Лукът се нарязва на малки кубчета. Картофът се намачква.
За дресинга се разбиват оцетът, 2 с.л. олио, намачканият вече картоф и черният пипер. Останалата 1 с.л. олио се загрява в тиган. Парчетата бекон се запържват докато станат приятно хрупкави. Слагат се в закрита купа, за да останат топли.
Яйцата се изпържват на очи в същата мазнина и се подправят със сол и черен пипер на вкус. Полската салата се се залива с получения дресинг и се поръсва с топлият бекон.
До всяка порция салата се слага по 1 изпържено яйце. Салатата се сервира веднага. По желание поднесете с леко препечени филийки, намазани с масло.