Ezine.bg»Рецепти»Салати»Полска салата с картофен дресинг и бекон

Полска салата с картофен дресинг и бекон

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Полска салата с картофен дресинг и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бекон - 100 г крехък
  • лук - 2 глави
  • картофи - 1 бр.
  • полска салата - 200 г /може да я замените с рукола или др./
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се сварява. Полската салата се почиства и измива. Листата се разпределят в 4 чинии. Беконът се обелва от кожата и се нарязва на парченца. Лукът се нарязва на малки кубчета. Картофът се намачква.

За дресинга се разбиват оцетът, 2 с.л. олио, намачканият вече картоф и черният пипер. Останалата 1 с.л. олио се загрява в тиган. Парчетата бекон се запържват докато станат приятно хрупкави. Слагат се в закрита купа, за да останат топли.

Яйцата се изпържват на очи в същата мазнина и се подправят със сол и черен пипер на вкус. Полската салата се се залива с получения дресинг и се поръсва с топлият бекон.

До всяка порция салата се слага по 1 изпържено яйце. Салатата се сервира веднага. По желание поднесете с леко препечени филийки, намазани с масло.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: