Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Чеснови пилешки бутчета с картофи

Чеснови пилешки бутчета с картофи

IlariaIlaria
Новак
59762531
Чеснови пилешки бутчета с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 броя цели (горно и долно бутче)
  • чесън - 4 - 5 скилидки пресован
  • соев сос - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • вино - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 1 кг
  • лук - 3 стръка зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и подсушени пилешки бутчета намажете с марината, приготвена от разбърканите заедно чесън, соев сос, горчица, вино с малко сол и черен пипер.

Покрийте бутчетата и ги оставете да се мариноват в 1 час.

Обелете и нарежете картофите направо в подмазнена тава. Между тях разпределете бутчетата и долейте маринатата.

Поръсете отново със сол и черен пипер всичко и долейте 100 мл вода или вино.

Пъхнете ястието да се пече за около 1 час в умерено загряна фурна. Поднесете с накълцан пресен лук.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно се получи! Лесно и бързо!
08.07.2018 21:02
Светослава Гаджева
Светослава Гаджева
Разкошно е.Към марината може да се добави 1 супена лъжица мед и лимонов сок.
14.01.2014 20:55