Чеснови пилешки бутчета с картофи

ИларияИларияНовак1171205
15/06/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 596
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 броя цели (горно и долно бутче)
  • чесън - 4 - 5 скилидки пресован
  • соев сос - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • вино - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 1 кг
  • лук - 3 стръка зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и подсушени пилешки бутчета намажете с марината, приготвена от разбърканите заедно чесън, соев сос, горчица, вино с малко сол и черен пипер.

Покрийте бутчетата и ги оставете да се мариноват в 1 час.

Обелете и нарежете картофите направо в подмазнена тава. Между тях разпределете бутчетата и долейте маринатата.

Поръсете отново със сол и черен пипер всичко и долейте 100 мл вода или вино.

Пъхнете ястието да се пече за около 1 час в умерено загряна фурна. Поднесете с накълцан пресен лук.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
08.07.2018 21:02
Много вкусно се получи! Лесно и бързо!
0
0
Светослава Гаджева
Светослава Гаджева
14.01.2014 20:55
Разкошно е.Към марината може да се добави 1 супена лъжица мед и лимонов сок.
0
0