Много шоколадови бисквити

ЕфросияЕфросияНовак301
03/06/2012
"Трябва да има кулинарен закон, който да повелява бисквитите са бъдат шоколадови, с допълнително шоколад и още шоколад - за разкош "
Приготвяне20 мин.
Готвене12 мин.
Общо32 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 601
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шоколад - 240 г натурален, натрошен + 1/2 ч.ч. шоколадов чипс, стафиди или орехи
  • масло - 2 с.л. меко
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - около 1/4 - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • есенция - капки ромова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада и маслото в съд на водна баня при непрекъснато бъркане и до хомогенизиране.

Отделно разбийте яйцата с есенцията и захарта. Към охладения шоколад добавете при непрекъснато бъркане яйчната смес и постепенно добавете пресятото брашно с бакпулвера.

Накрая объркайте и с шоколадовия чипс, какаото, като отлично се правят и с натрошени орехи или стафиди.

Сложете тестото за бисквитите в камерата за 10 минути, за да се стегни да се работи по-лесно.

От количеството на добавеното брашно зависи дали бисквитите ще са по-влажни по средата или по-пръхкави.

От тестото гребвайте големи парчета и оформяйте по-големи бисквити. Трябва да се получат около 10-12 броя.

Нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат в предварително загряна на 175 градуса фурна за 10-12 минути.

Готовите много шоколадови бисквити охладете леко преди да извадите от тавата. Идеални са за кафе.

Рейтинг

5 8
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар