Език със сос от сметана и гъби

АсяАсяНовак
25/09/2012
"Впечатляващо вкусно и ароматно ястие, което да поднесете по специален повод "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 489
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист и черен пипер.

След увирането се обелва и се нарязва на парчета, които се пускат в бульона.

Отделно се запържват лукът и гъбите Прибавя се брашното, слагат се и зеленчуците, отцедени от бульона и нарязани.

Запръжката се разрежда с бульон. Изсипва се в соса, който се оставя да ври заедно с езика.

Разбива се сметаната и се съединява със соса. Подправя се на киселина.

Поднася се с парче лимон.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар