Начин на приготвяне
От брашното и една супена лъжица олио се приготвя светла запръжка, разрежда се с половин литър горещо прясно мляко и се бърка непрекъснато, докато се получи гладка смес.
Леко се посолява и се вари още няколко минути, докато придобие необходимата гъстота. След това се прибавя сметаната, която се разбърква в останалата смес, и сосът се оставя да поври на тих огън.
През това време гъбите се изчистват и се нарязват на ивици. Поставят се в тиган на силен огън с две супени лъжици олио заедно със ситно нарязаният магданоз и лука, подправени със сол и чубрица.
Получената смес се изсипва на тънка струя към соса, разбърква се и се вари още няколко минути.
Непосредствено преди сервиране в соса се изстисква сокът на половин лимон. Сервира се горещ.