Козуначени тарталети

EfrosiaEfrosia
Джедай
481
1k
10
1k
Козуначени тарталети
01/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.

Необходими Продукти

  • козунак - 1/2 изсъхнал
  • шоколад - 100 натурален + още малко за украсата
  • портокалови корички - 50 г сушени
  • коняк - 3 с.л.
  • орехи - 50 г смлени
  • кокос - 4 с.л.кокосови стърготини
  • пудинг - 1 пакетче ванилов, без варене
  • сладко - по избор, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухия козунак почистете леко от корите и го нарежете на кубчета. Към тях добавете разтопения на водна баня шоколад, орехите, коняка, кокоса и ситно нарязаните портокалови кори.

Хубаво разбъркайте козуначената смес. Намаслете леко форми за тарталети и сипвайте част от тестото във всяка, притиснете и оформете основата на тарталетите по дъното и стените.

Така приготвените форми оставете за 10-15 минути във фризер. Пудингът се разбива според указанията на опаковката.

Във всяка тарталета се слага мъничко сладко на дъното, пълни се с крем и пак се слага сладко. Отгоре се украсява с малко настърган шоколад, портокалови кори или се прави украса по избор.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: