Маринован артишок на скара

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
389
297
20/05/2017
"Приготвихте ли скарата? А виното? Защото с този вкусен артишок мног още изпиете "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 022
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • артишок - 4 големи глави
  • соев сос - 60 мл
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • зехтин - 60 мл
  • балсамов оцет - 60 мл
  • вода - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подрежете стъблата на артишока, като оставите около 5 см. Отрежете острите краища по листата и сварете артишока във вода или на пара, докато листата омекнат в основата си и започнат лесно да се отделят.

Отцедете от водата и оставете да се охлади. Разрежете всяка глава на равни половинки, издълбайте сърцевината и махнете всички листа, които са с лилави краища. Смесете останалите продукти в найлонов плик.

Сложете вътре артишока и разклатете добре. Оставете да се маринова в хладилник за 1 нощ - така резултатът ще е най-добър. Отцедете артишока, но запазете маринатата.

Наредете върху скарата парчетата с разрязаната част надолу и печете 5-7 минути. Обърнете и полейте с маринатата. Печете още 3-4 минути.

Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
9.99 лв.
Виж ››

Хубавата дъска за рязане е ваш верен помощник и в приготвянето, и в сервирането на едно ястие. Освен да обработвате продуктите на нея, можете и да сервирате готовите мезета и разядки на своите гости. Пластмасовата дъска за рязане се предлага в стилен дизайн в черен цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар