Сладкиш с круши и яйца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
29/10/2011
"Специално за дамите, които се чувстват добре в кожата си и без диети!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 827
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват много добре със захарта. Добавят се постепенно мазнината, прясното мляко и пресятото брашно с бакпулвера, ванилията.

Сместа се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка. Пече се до порозовяване. Сладкишът се изважда от фурната и отгоре се нареждат плътно нарязаните на тънки филийки круши. Върху крушите се разстилат разбитите с 4-5 лъжици захар на сняг белтъци.

Сладкишът се връща отново във фурната и белтъка се засушава да стане на целувка.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лина Казакова
Лина Казакова
11.09.2014 15:01
Моята майка го правеше, но с леко подобрения. След изваждане от фурната намазваше с желе (круши,дюли,кайсии или каквото има под ръка)поръсваше с филирани ядки и чак тогава слагаше крушите и разбития белтък. Става разкошен, почти като торта!
0
0