Сладкиш с круши и яйца

29/10/2011
Tedi
отTediНовак
"Специално за дамите, които се чувстват добре в кожата си и без диети!"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 151
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват много добре със захарта. Добавят се постепенно мазнината, прясното мляко и пресятото брашно с бакпулвера, ванилията.

Сместа се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка. Пече се до порозовяване. Сладкишът се изважда от фурната и отгоре се нареждат плътно нарязаните на тънки филийки круши. Върху крушите се разстилат разбитите с 4-5 лъжици захар на сняг белтъци.

Сладкишът се връща отново във фурната и белтъка се засушава да стане на целувка. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лина Казакова
Лина Казакова
11.09.2014 15:01
Моята майка го правеше, но с леко подобрения. След изваждане от фурната намазваше с желе (круши,дюли,кайсии или каквото има под ръка)поръсваше с филирани ядки и чак тогава слагаше крушите и разбития белтък. Става разкошен, почти като торта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв