Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Пролетна супа с киселец и картофи

Пролетна супа с киселец и картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Пролетна супа с киселец и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • киселец - 400 г
  • картофи - около 1 кг
  • магданозен корен - 1 брой
  • мазнина - 4 с.л.
  • лук - 1 глава кромид или връзка зелен
  • моркови - 1 брой
  • сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • за застройката
  • сметана - 4 с.л.
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета.

Нарежете ситно магданозения корен и заедно с картофите го сложете да се варят за 5 минути в 2 литра кипнала вода.

Отделно запържете накълцаните лук и моркови в мазнината. Добавете ги към супата от картофи и оставете да се вари до омекване на картофите.

10 минути преди да свалите пролетната супа, добавете почистения и накъсан киселец.

Готовата пролетна супа с киселец и картофи снемете от котлона и застройте с разбитото яйце със сметаната.

Супата с киселец е винаги вкусен избор за трапезата.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: