Тирамису в чашки

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
732
10
1k
14/05/2012
"Перфектният десерт е като обяснение в любов - приготвен с желание и поднесен деликатно "
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 051
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • маскарпоне - 400 г
  • яйца - 4 броя
  • пудра захар - 120 г
  • коняк - 2 с. л. Амарето, ром
  • кафе - 250 мл силно еспресо
  • бишкоти - 1 опаковка
  • натурално какао - 2 ч.л.
  • шоколадов топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с пудрата захар до побеляване и до получаване на гладък крем. Добавете Маскарпонето и внимателно разбъркайте с бъркалка или дървена лъжица.

Отделно разбийте белтъците на твърд сняг и ги объркайте към останалия крем. на твърд сняг.

В прясно свареното еспресо добавете коняка или рома. Пригответе си подходящи десертни купички, на дъното на които полейте с шоколадовия топинг.

Една по една потапяйте за кратко бишкотите в кафето и ги подреждайте на 1 ред в отделните чашки. Сложете слой крем, пак бишкоти и завършете с крем. Може да направите и само 1 ред бишкоти.

Сложете Тирамисуто в чашки да престои за 1 нощ в хладилник преди да поднесете. Преди да сервирате, поръсете обилно с какао, като го пресеете.

* Вместо бишкоти, може да използвате бисквити котешки езичета.

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар