Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени пържоли със зеленчуци

Задушени пържоли със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Задушени пържоли със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг вратни пържоли
  • лук - 300 г кромид
  • гъби - 150 г
  • домати - 2 броя
  • червено вино - 300 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • бял пипер - на вкус
  • кимион - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските вратни пържоли леко се начукват и се овкусяват със сол, черен и бял пипер и кимиона (счукан).

Подредете ги в подмазнена тава.

Между тях се разпределят нарязаните по-едро моркови, гъби, домати и лук на полумесеци.

Отново се поръсва с подправки, като по желание може да добавите малко сушена чубрица или мащерка.

Залейте леко с виното и раздрусайте тавичката с пържолки със зеленчуци.

Покрийте тавата с капак или с фолио и сложете да се пече в загряна на 180 градуса за около 1 час.

Поднесете задушените пържоли със зеленчуци с прясно накълцан магданоз.

Вкусни задушени свински пържоли!

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

йордан
йордан
изглежда доста вкусно ще ги пробвам в събота
29.05.2013 19:49