Задушени пържоли със зеленчуци

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
13/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 061
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг вратни пържоли
  • лук - 300 г кромид
  • гъби - 150 г
  • домати - 2 броя
  • червено вино - 300 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • бял пипер - на вкус
  • кимион - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските вратни пържоли леко се начукват и се овкусяват със сол, черен и бял пипер и кимиона (счукан).

Подредете ги в подмазнена тава.

Между тях се разпределят нарязаните по-едро моркови, гъби, домати и лук на полумесеци.

Отново се поръсва с подправки, като по желание може да добавите малко сушена чубрица или мащерка.

Залейте леко с виното и раздрусайте тавичката с пържолки със зеленчуци.

Покрийте тавата с капак или с фолио и сложете да се пече в загряна на 180 градуса за около 1 час.

Поднесете задушените пържоли със зеленчуци с прясно накълцан магданоз.

Вкусни задушени свински пържоли!

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
йордан
йордан
29.05.2013 19:49
изглежда доста вкусно ще ги пробвам в събота
0
0