Сьомга с броколи на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
596
1k
31
2k
08/12/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 509
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • броколи - 2 неголеми глави, на розички
  • сметана - 200 мл нискомаслена
  • горчица - 2 с.л. едрозърнеста
  • сьомга - 4 малки филета
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 60 мл
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • пармезан - шепа настърган + 60 г настърган кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата сьомга предварително насолете, поръсете с черен пипер и залейте с виното и лимоновия сок. Оставете за 30 минути в хладилник.

Розичките броколи бланширайте за 2 минути в голяма тенджера с кипяща вода, след което ги отцедете.

Сложете броколите и нарязаната на ленти сьомга в тавичка.

Разбийте сметаната с горчицата и малко сол и залейте ястието със сьомга. Поръсете с пармезана и още малко кашкавал по желание, и сложете да се пече запеканката с риба в умерено загряна фурна, докато хване приятен загар.

Сьомга с броколи на фурна става страшна вкусотия!

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар