Сьомга с броколи на фурна

08/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции2-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 250
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • броколи - 2 неголеми глави, на розички
  • сметана - 200 мл нискомаслена
  • горчица - 2 с.л. едрозърнеста
  • сьомга - 4 малки филета
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 60 мл
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • пармезан - шепа настърган + 60 г настърган кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фолетата сьомга предварително насолете, поръсете с черен пипер и залейте с виното и лимоновия сок. Оставете за 30 минути в хладилник.

Розичките броколи бланширайте за 2 минути в голяма тенджера с кипяща вода, след което ги отцедете.

Сложете броколите и нарязаната на ленти сьомга в тавичка.

Разбийте сметаната с горчицата и малко сол и залейте ястието. Поръсете с пармезана и още малко кашкавал по желание и сложете да се пече в умерено загряна фурна, докато хване приятен загар. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар