Мозък със сос - фрикасе

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
05/05/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо872
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете във вода за 30 минути 1 телешки мозък. Обелете го, сварете го в подсолена вода, към която сте добавили едро нарязани моркови, целината, магданозения корен, лука и зърна черен пипер. След като се свари, отцедете, охладете и нарежете на правилни парчета.

Запържете леко брашното в маслото и го разредете на умерено гъст сос с горещия бульон от мозъка заедно с 1/2 ч.ч. бяло вино.

Добавете сол на вкус, снемете от котлона и разбъркайте с предварително разбитите с лимоновия сок жълтъци и бучка масло.

При непрекъснато бъркане върнете на котлона само да заври, снемете и продължавайте да разбърквате, докато се охлади.

Нарязания мозък се подрежда в чиния и се залива със соса. Украсете с резенчета зеленчуци и поднесете мозъка със сос - фрикасе. По същия начин може да приготвите и фрикасе от език.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар