Картофки на фурна с кашкавал

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
326
292
22/10/2011
"Бърза, лесна и много вкусна картофена запеканка"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 950
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и ако са много едри се нарязват. Задушават се в тефлонов тиган с маслото първо 10 минути на силен котлон, след като хванат коричка се намалява котлона и се захлупват с капак още 10-15 мин. , след което се посоляват.

Полуготовите картофи се прехвърлят в тава и се заливат с млечната смес. Тя се приготвя като на слаб котлон се затопля сметаната, ситно нарязаното топено сирене, прибавя се чесъна и копъра. Всичко се запича като накрая се поръсва с кашкавал или настърган пармезан.

Рейтинг

5 9
4 7
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Биляна Владова
и аз сложих гъби и стана много вкусно
0
1
Деси Маринова
Една от любимите ми комбинации. Страхотни са.
1
1
Нина
Нина
12.04.2014 20:50
Чудесни станаха аз импровизирах и сложих към тях морковчета и малко гъбки.
0
0