ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Свински ребра с картофи на фурна

Свински ребра с картофи на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k323k
Свински ребра с картофи на фурна
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"От нас рецептата, от вас студената бира!"

Необходими Продукти

  • свински ребра - около 1 кг
  • картофи - около 1, 2 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 брой
  • домати - 2 броя
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
  • кетчуп - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинските ребра да се сварят в подсолена вода и ги отпенвайте.

Щом бульонът се избистри, добавете черния пипер, дафиновите листа, нарязаните лук, морков и чушка.

Картофите измийте, обелете и нарежете направо в намазнена тава. Отгоре настържете доматите и сипете почти омекналите свински ребра с бульона им и зеленчуците. Намажете свинските ребърца със смес от кетчуп и горчица.

Овкусете с червения пипер, чубрицата и малко сол и сложете свински ребра с картофи в умерено загряна фурна. Изпечете ястието от картофи с ребра до готовност на картофите.

Рейтинг

3.8
52
46
35
20
10
Дай твоята оценка: