Баница с лапад и сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
828
10
1k
04/12/2019
"Имате ли си любима рецепта за баница? Вече имате !!!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 486
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет за баница
  • лапад - 500 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • сирене - около 400 г
  • масло - 150 г
  • яйца - 5 броя
  • вода - 500 мл топла, но не гореща
  • сода - 1 - 2 щипки
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, попарете и нарежете лапада. Накълцайте лука и го запържете в няколко с.л. мазнина. Щом омекне, добавете лапада и задушете за 5 минути.

Намаслете тава и отгоре сложете две кори. Отгоре разпределете натрошено сирене и част от плънката с лапад.

Следват отново 2 кори и редете така до изчерпване на продуктите. От време на време може да поливате с разтопено масло между листите.

Завършете с две кори баницата от лапад и я разрежете на квадрати. Останалото разтопено масло излейте отгоре. Разбийте леко яйцата с водата и щипка сода. Залейте баницата и пъхнете тавата в загрята на 180 фурна.

Изпечете баницата със сирене и лапад, докато хубаво бухне, зачерви се и е готова. Запарете готовата баница с кърпа. По желание може да замените лапада със спанак.

Метална въртяща се точилка с пластмасови дръжки-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална въртяща се точилка с пластмасови дръжки
9.99 лв.
6.50 лв.
Виж ››

Въртяща се точилка с цветни дръжки, с която приготвянето на тестени изделия ще е още по-лесно и забавно.

Рейтинг

5 9
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар