Агнешко печено в мляко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965926
Агнешко печено в мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Истинските майстори знаят, най-вкусното агнешко се прави с мляко. Затова опитайте, оценете и най-важното - хапнете с удоволствие"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1/4 агне
  • прясно мляко - 250 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте парчето агнешко и подсушете. Сложете го в тавичката, в която ще печете и залейте с няколко лъжици мазнина и разтрийте.

Залейте с млякото и 1 к.ч. вода, покрийте с фолио и задушете във фурната.

Когато агнешкото омекне, намажете го с масло, което предварително сте разбъркали с лимонов сок и скълцан магданоз. Преди това направете леки прорези в агнешкото, като разпределите в тях мазнината.

Върнете агнешкото да се доопече.

Може да го поднесете с гарнитура от грах, зелен фасул или други зеленчуци.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: