Бешамелов сос с топено сирене и гъби

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
667
10
1k
28/12/2019
"Този бешамелов сос е отличен за печени меса, задушени зеленчуци или за отопяване с топъл хляб. Гарантираме, че няма да остане неизяден "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 574
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в малко олио и разредете при непрекъснато бъркане с топлия бульон. Добавяйте течност и бъркайте с тел, докато добие желаната гъстота.

Отделно задушете гъбите в малко мазнина. Прибавете топеното сирене и бъркайте, докато сиренето се стопи. Прибавете тази смес към бешамелов сос и сипете разбития с лимоновия сок жълтък.

Бъркайте непрекъснато за 2 минути и снемете от котлона. Добавете сол, черен пипер и индийско орехче на вкус и по желание разбъркайте с 1 с.л. краве масло Бешамеловия сос с топено сирене и гъби.

Стъклена купичка диаметър 6 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стъклена купичка диаметър 6 см
1.36 лв.
Виж ››

Лесни за употреба и много практични стъклени купички, подходящи за сосове, кремчета, ядки или др.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ани
Ани
07.10.2013 21:50
Вкусно!
2
0