Бешамелов сос с топено сирене и гъби
28/04/2012

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отОлег ИвановНовак
"Този бешамелов сос е отличен за печени меса, задушени зеленчуци или за отопяване с топъл хляб. Гарантираме, че няма да остане неизяден "
- Приготвяне10 мин.
- Готвене15 мин.
- Общо25 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- гъби - 100 г
- топено сирене - 100 г пушено
- брашно - 6 - 7 с.л.
- яйца - 1 жълтък
- лимони - 1/2
- сол
- черен пипер
- индийско орехче - около 1 ч.л.
- бульон - 1 л зеленчуков или гъбен
Начин на приготвяне
Запържете брашното в малко олио и разредете при непрекъснато бъркане с топлия бульон. Добавяйте течност и бъркайте с тел, докато добие желаната гъстота.
Отделно задушете гъбите в малко мазнина. Прибавете топеното сирене и бъркайте, докато сиренето се стопи. Прибавете тази смес към бешамелов сос и сипете разбития с лимоновия сок жълтък. Бъркайте непрекъснато за 2 минути и снемете от котлона. Добавете сол, черен пипер и индийско орехче на вкус и по желание разбъркайте с 1 с.л. краве масло.подобни рецепти тук
Отделно задушете гъбите в малко мазнина. Прибавете топеното сирене и бъркайте, докато сиренето се стопи. Прибавете тази смес към бешамелов сос и сипете разбития с лимоновия сок жълтък. Бъркайте непрекъснато за 2 минути и снемете от котлона. Добавете сол, черен пипер и индийско орехче на вкус и по желание разбъркайте с 1 с.л. краве масло.подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (1)

Вкусно!
2
0