Бешамелов сос с топено сирене и гъби

Олег Иванов
Олег Иванов
Новак
28/04/2012
"Този бешамелов сос е отличен за печени меса, задушени зеленчуци или за отопяване с топъл хляб. Гарантираме, че няма да остане неизяден "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 067
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в малко олио и разредете при непрекъснато бъркане с топлия бульон. Добавяйте течност и бъркайте с тел, докато добие желаната гъстота.

Отделно задушете гъбите в малко мазнина. Прибавете топеното сирене и бъркайте, докато сиренето се стопи. Прибавете тази смес към бешамелов сос и сипете разбития с лимоновия сок жълтък. Бъркайте непрекъснато за 2 минути и снемете от котлона. Добавете сол, черен пипер и индийско орехче на вкус и по желание разбъркайте с 1 с.л. краве масло.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ани
Ани
07.10.2013 21:50
Вкусно!
2
0